Trick-or-Treat NYC

Jag hämtade upp vampyren(Ryan) , två power rangers (Katie och Callie) och batgirln (Lauren) igår kväll. jag vart helt mållöst. Det går inte att beskriva vilken Halloweenfest familjen som de var hos hade ordnat. Huset var kanske en aning större än mitt, täckt i spindelväv, spindlar, fladdermös osv. Den stora trädgården var en enda stor kyrkogård med blod och stympade kroppsdelar, skelett och allt du någonsin kan tänka sig. På baksidan var det stor grillfest med massor av öppna eldar. Det fanns även en hoppborg för barnen som såg ut som ett övergivet slott med rökeffekter. Helt galet! Jag hade förstått och barnen velat stanna längre, så blev överraskad hur enkelt det var att få hem dem.
Snövit (Marie) och hennes dvärg (John) åkte vidare till ett annat party på golfklubben, men var inte hemma allför sent så kunde hålla ögonen öppna tills de kom och få klart för mig vad som gäller för dagen. Marie tar mig snart till tågstationen så att jag kan ta tåget in. Väl inne möter jag Johanna för en mysig frukost!!!=) Jag kan verkligen inte förstå att det gått fyra månader sedan vi såg senast. Samtidigt som det känns som om det var evigheter så känns det som om det var igår. Jag längtar verkligen till att få en uppdatering om allt som hänt och skett.

Nu hoppas jag verkligen att jag och Carro får en rolig helg i NY. Det har verkligen varit en kamp för att komma dit och en känsla jag har säger mig att kampen inte är över ännu. Nu vill jag bara sitta på bussen med Carro brevid mig och vara helt säker på att vi änrtligen är påväg. Vi får verkligen se hur helgen blir. Det är en galet stor parad i stan som vi verkligen vill se. 50 000 deltagare och över 2 000 000 åskådare!!

BUUU!

Klockan är inte ens elva och jag är redan färdigtränad, färdis hundpromenerad, packningspåbörjad och mitt rum är städat. Nu blir det uppsatsskrivning om svenska respektive amerikanska hemmafruar och lunch. Den nya lunchfavoriten är Lavishbread med peanut butter, goat cheese,smoked turkey, frukt och grönt. Så himla gott, men som alltid så är det ju jordnötssmöret som gör det.

Färdigtränad blev jag genom ellepitcal trainern i källaren. Timmen gick förbi på nolltid tack vare att jag samtidigt såg på superroliga Ellen DeGeneres show. Idag var det givetvis Halloween special, hela publiken var utklädd. Ellen var själv utklädd till Oprah Magazine. Ni kan tänka er hur bra inledningen var när hon pratade om issue, articles osv. Under hela programmet visades klipp från när hon skrämt kändisar under veckan som gått. Varför är det så vansinnigt roligt att se när någon blir rädd?
Mitt i träningspasset hände det roligaste. Cooper började bli tokig på övervåningen och John som var hemma försöke allting för att lugna ner honon, ge honom mat, släppa ut honom osv. Inget hjälpte. Då hörde han ljud från källaren och såg att lyset var tänd. Lite helstressad sprang John ner för trappad för att stänga av tv helt ovetandes om att jag var där. BUUUU! Haha, snacka om att han blev rädd. Än en gång, varför är det så vansinnigt roligt att skrämma någon?

Billös = Rådlös

Jag hoppas mitt billösa tillvaro inte varar allt för länge. Jag kommer bli galen. Ekvationen med två bilar, 3 barn, en hund, 3 vuxna och hundraelva aktiviteter går inte riktigt ihop.Nu sätts verkligen vån logistiska förmågor på prov. Det kommer bli tufft. Speciellt måndagar och onsdagar då jag har min Harvardkurs. Hur kommer det bli med min träning? Kanske måste jag dra igång förträningen inför Göteborgsvarvet redan nu och snöra på dojorna och gå ut och springa.Marie är mycket mer flexibel än John och vet mina behov så hon mer villig att låta mig använda hennes bil.

Johanna är här nu och jag har sett fram emot att träffa henne så himla mycket och så händer det här. Bilbreakdownet satte stopp för vår planerade träff både i torsdags och kommer göra så för idag också. NY resan är en mycket krånglig ekvation den med. Just nu ser det inte bättre ut än att Marie måste köra mig till Alewife så att jag är där vid halv åtta. Lite surt när bussen inte går förens 1. Hemfärden blir ännu mer komplicerad. Vi kommer tillbaka till Boston vid elvatiden på söndagskväll. Då måste vi ta en dyr taxiresa hem till Carro och sedan måste hon köra mig hem. Vi bor inte direkt grannar så det kommer i alla fall ta en 40-50 minuter fram och tillbaka. Lägg på att hon inte hittar vägen så att hon måste låna min GPS för att hitta hem igen. Jag hoppas verkligen allt tampande ger utdelning och att vi får en rolig helg som belöning.Jag hoppas på en bonusträff med Johanna imorgon bitti. Det hade varit underbart ifall hon kunde möta mig i Boston på morgonen. Då skulle hela eländet se lite ljusare ut.

Jag tycker så synd om Marie och John som helt plötsligt fick en stor oväntad utgift. De funderar för full vad de ska göra. Om det är värt att lägga mer pengar på vanen eller om den har gjort sitt och om de då ska köpa en ny och ge mig Johns bil. Eller ska de köpa en begagnad van och hoppas på att den håller i 2,5, vilket är så länge de räknar med att behöv en Aupair till. Hoppas de kommer fram till ett beslut riktigt snart för det här håller inte.

Idag blir det således en hemmadag. Kanske är det bra. Kanske får jag för en gångs skull städat mitt rum. Jag ska i alla fall ge mig ut på en härlig joggingrunda och sedan ta en promenad med Cooper.
Jag jobbar kväll, men familjen först på en gemensam Halloweenfest innan bara John och Marie drar vidare så jag hoppas på någon timme ledig under tiden.


Aupair skvaller forts.

Hur ska fam Nuss få redo på vem som tar pengarna? De har riggat fällor. 800 dollar fattas. Svaret är Nanny Cam!


En sak till

What's up med besökare av min blogg? Idag var det 5 gånger mer än vanligt=)


NYC 24 plus

Ska försöka börja någorlunda i en kronologisk ordning.

Trippen började mycket intressant med att min käre lille Gpsvän bestämde sig för att ta mig någon helt annan stans än Museum of Fine Art, där jag skulle hämta upp Carro.  Häxa som jag är hade jag dock omedvetet överlistat Gps:en och åkt hemifrån med god tidsmarginal så att jag trots den otroliga omvägen kom i tid. Som om stressnivån inte då var hög nog så var det jättemycket trafik till stationen vilket resulterade i att vi fick racerparkera och sedan kuta allt vad vid orkade till bussen. PJUU!

Framme i NY var vi vid 6-7-tiden. Vi tog oss därefter till hostelet, Chelsea Center Hostel, där vi skulle ”bo”, i vilket fall göra i ordning oss inför kvällen. Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag kan inte rå för det men jag är verkligen ingen hosteltjej. MEN samtidigt så måste jag erkänna att efter mina enda två hostelerfarenheter så är jag positivt överraskad. Speciellt efter det i Brooklyn. Jag kan verkligen tänka mig att komma tillbaka dit. Det var fräscht, rymligt, trendigt och mysigt.
Chelsea var dock lite annorlunda. Konstigare personer får man nog leta efter. Det roliga var nog att de tänkte precis samma sak som oss, två fnittriga blondiner med smink, stylingartiklar och kläder för tio personer.Vi checkade in och begav oss sedan till en sushirestaurang i området som vi fått rekommenderat för oss. Inget nytt på sushifronten men väl på dryckesfronten. Provade Sake för första och sista gången.


Till en början med hade vi inga direkta planer utan ville bara ha en spontan rolig kväll på stan, men det dröjde inte länge förens Ivo och Kiril hörde av sig. De skulle vara på GreenHouse under kvällen och ville att vi skulle komma dit.


Rolig och spontan blev kvällen, som blev morgon, dock ändå vill jag lova. Först blev det ett besök till en supercool vinbar mitt emot GH. Stället var stort, trendigt och dessutom gör de sitt egna vin på plats. Ett stort plus i kanten vara alla söta servitörer som jobbade. Det var lite svårt att slita sig vilket gjorde att vi blev sena till att möta upp Kiril.


Han hade redan gått in med sitt gäng men vad gjorde det. Vi gick in med några andra hetingar som vi sedan iofs inte såg skymten av men men. Utanför träffade vi förresten Oliva och Mia från L. A (Beverly Hills) som vi höll ihop med hela kvällen.

Inne hade K och hans kompisar bord så det var roligt=) Ivo kom aldrig så en viss liten Carro var nog lite besviken.


Vi var där ett bra tag innan vi, jag, Carro, Mia och Olivia, bestämde att dra vidare till hotellet de bodde på som tydligen skulle ha en bra bar. Det var inge dåligt hotell och ingen dålig bar för den delen heller. Vilka var nu dessa tjejer? Olivia Marciano, dotter till Nathalie M. Vem är hon nu då? Tydligen en känd skådespelerska och producent. Det komiska var att bara två dagar innan vi åkte ner såg jag och C på My life in ruins, producerad av ingen mindre än hennes mamma.
 
Från hotellet till en annan bar och därifrån till Bobby’s, restaurang öppen 24-7. Det var runt 6 och vi alla drabbades av akuta trötthetsanfall MEN då från ingenstans klampade ett gäng Harvardkillar in och gjorde oss sällskap vid bordet. Några roligare killar har jag nog aldrig stött på. Vi skrattade till vi kiknade och borta var tröttheten. Det var inga dåliga killar utan det skulle bjudas på Champagne och grejer innan deras chaufför skulle komma, men hade vi tackat jag till det erbjudandet hade kalaset inte slutat roligt för någon av oss. En droppe till jag skulle inte komma ihåg något från kvällen. Vi lyckades i alla fall leta oss tillbaka till hostelet och fick en dryg timmes sömn innan det var dags att checka ut.




Vi hade en sådan otroligt tur med vädret. Himlen på lördagen var gråare än gråast och det spöregnade till vi gick ut då det höll upp. Söndagen var helt fantastisk. Klarblå himmel och krispigt frisk luft.  Vi åt en låång och underbar brunch i trendiga Tribeca och flanerade sedan runt hela dagen i stan. Vi mötte upp tjejerna från gårdagen, fikade på samma mysiga franska café som vi var med Rasmus och Jonas förra gången, gick till Designer Market. En favorit där oupptäckta designers ställer ut sina grejer.



Avskedet var lika tufft som vanligt. Det är helt otroligt hur förälskad jag är i den staden.

 


Breakdown

Yes, not me men min käre lille Aupair mobil har rulat sina sista dagar på de amerikanska vägarna. 31,000 dollar skulle det kosta att laga vad det nu var som var fel. Helt galet och det är garanterat mer än vad bilen kostade som ny.
Nu vet jag verkligen inte hur det blir. För tillfället har jag en lånebil från verkstaden men den kan jag inte ha för all evighet. Mitt första bekymmer är morgondagen. Jag hoppas verkligen att jag kan åka och träffa Johanna trots att min vän valt att lägga av. Det andra är helgen. Jag hoppas inte detta ställer till det för NY planerna. Vi hade panerat att liksom förra gången köra in, hämta upp Carro på Museum of Fine Arts, och parkera vid stationen. Jag hoppas jag kan ta lånebilen annars är vi bokstavligen körda.
De har kollat på ny bil för att byta ut John gamla hederliga Volvo, men de hade tänkt att vänta ett tag till. Nu kanske det blir så att de köper en ny bil snart och jag kan ta Johns. Men visst tar det ett tag innan man kan få den?

Aupair skvaller

Det här är framförallt för dig Matilda. För det första har jag nästan inte sett skymten av Julia sedan du åkte. Lauren och Julia har inte haft en enda playdate sedan dess. Så det är något riktigt mystisk som pågår. Julia verkar få igenom någon konstig period. Jag vet inte om det är fjärde-syskon-syndromet, men jag fick till exempel reda på att hon känner sig utanför i cheerleadingen. Som J's mamma ringer man då givetvis till Marie och berättar detta. Marie axlar därmed rollen som konstapel och studerar tjejerna under träningen. Tjejerna försöker allt vad de orkar för att involvera J men hon vägrar och surar. Då finns det inte mycket annat att göra. J skriker efter uppmärksamhet. Det bjöds på kakor vid ett tillfälle och då säger J till hjälptränaren att hon har nötallergi. Tränaren får panik och skriker på Marie. Call 911! Marie kommer springande och frågar vad som står på varvid de berättar att Julia är allergisk. Det var jag som lämnade in alla papper från cheerleadinge så t.o.m jag vet att ingen av tjejerna har någon allvarlig allergi. Marie ringer för säkerhets skull till Kim. SJälvklart säge rhon att J inte alls är allergisk. Vad säger du Matilda?
Till en början trodde jag att det funkade bra med Cameron, som The Nuss's nya AuPair heter. MEN så igår pratade jag och Marie och det hela och Kim verkar inte vara riktigt nöjd om man säger så. Till att börja med så skriver tydligen C och J till varandra ständigt. INTE BRA. Dessutom fattas det pengar. Och vem får inte skulden då om inte Au pairen. Vi får se hur det blir.
När jag tänker på de få gångerna jag sett C så hade varit i skolan då hon hämtat upp J. Hon har aldrig varit i tid utan är ständigt sen.

Louise åker hem snart. Vet inte riktigt anledningen. Till en början var hon påväg till Lonon vid jul men nu verkar det som om det blir Sverige istället. Hon säger själv att hon har den bästa familjen, eller rättare sagt de bästa värdföräldrarana, men att hon är uttråkad. Jag förstår henne till viss del då hon inte är 21 och att det då är svårt att gå ut i Boston plus att hon bor ute i bushen. Inte roligt.
Helen som hamnat i en familj med den mest underliga svenske värdpappa verkar ta hennes plats. För att fortsätta på pappa så gav han henne i början en tjock regelbok med de mest sinnesrubbade regler. T.ex. måste hon köra med mobilen i bakluckan för att inte bli distraherad. Om hon mot förmodan skulle köra med mobilen i förarsätet så hävadar de att de har någon slags utrustning som känner av det. Hon får dessutom bara köra 20 minuter från huset, vilket inte är någonting här då det är en halvtimma till allting.
Hoppas hur som helst att hon får det bättre om hon nu slutar upp i Louise's familj.

Bianca, som det visade sig att vi läste nationalekonomi ihop, fick åka hem efter bara en dryg månad. Situationen i familjen hon hamnat hos med ett ensamt barn på 9 år var ohållbar så att hon gick in i en rematch och hittade ingen ny familj.

 Beatrice som kom samtidigt som mig och som jag umgick med under orienteringen i NY har bestämnt sig, liksom jag, att ett år är tillräckligt innan det är dags att åka hem och ta tag i studierna. Nu ångrar hon sig nog ganska rejält då hon hittat kärleken i en Amerikan här.

Susanna som tyvärr åkte hem alltför tidigt flyttar i veckan till Göteborg, vilket är hur roligt som helst. Det blir att umgås mycket när jag kommer hem.

Vänner till Carros familj fick i veckorna en ny Aupair från Tyskland som deras tidigar. Tydligen är familjen ett stort kaos, vilket inte riktigt hör hit, men i alla fall så hade Aupairen jobbat kväll och då hade Lisa, mammans, 21-årige bror kommit över med lite kompisar OCH alkohol. När föräldrarna sedan kom hem efter en runda på stan vem satt inte då vid köksbordet och drack om inte Aupairen. Huset var upp och ned. Jag vet inte riktigt men tror inte att de var så supernöjda med hennes första kvällspass.


Inte riktigt som vi tänk oss

Så det blev ingen La Roux och därmed ingen sovmorgon. Jag och Carro var så grymt taggade på spelningen. Jag hämtade upp henne efter jag slutat och vi åkte in till baren där bandet skulle spela. So far so good. Men då vi började närma oss ingången slog det oss vad lite folk som var där. Fel dag? Nej, koncerten inställd. Varför? De visste de inte, utan de hade själva precis fått reda på att sångerskan var "sjuk". Roligt jobb kvinnan i dörren hade att säga att det var inställlt till de drygt 700 personer som köpt biljetter.
Jaja, inte riktigt som vi tänkt oss. Bra mycket tidigare än beräknat var vi därmed hemma och då kan jag lika gärna pallra mig upp i morgon bitti. 

Det är inte alltid en dans på rosor. Speciellt inte efter en overkligt rolig helg. Då känns det plötsligt inte lika motiverande att ta sig upp på morgonen. Skillnaden mellan mamma- och helgrollen är för stor. Jag vet int3 hur jag ska förhålla mig till saker längre. Samtidigt som jag längtar till helgerna går tiden alldeles för fort och jag vill inget hellre än att leva i nuet och njuta av den återstående tiden. 

Just nu vill jag inget hellre än att spola fram tiden tills vi sitter på bussen påväg ner till Halloweenfirandet i NY.  

I did it

Om det är något jag är riktigt dålig på så är det om be om saker. MEN idag så gjorde jag det. Spelningen ikväll börjar inte förens efter åtta inne i Boston så kommer antagligen inte vara hemma förens sent. Efter en sömnlös helg och bara några få powernaps känner jag att orken inte är riktigt på topp och att en sovmorgon skulle sitta riktigt fint. Sovmorgon it is tomorrow. Så himla skönt.

Kanske kan jag även ta mig lite tid och berätta om den roliga NY helgen i morgonbitti innan Harvard.



NYC 24 plus (början)

Det behövs nog inte sägas att vi hade ännu en underbart fantastisk superrolig helg i NY. Igår när jag äntligen fick en minut över låg bloggen nere så en liten uppdatering om vad vi hade för oss kommer förhoppningsvis senare idag.

Ikväll ska jag och Carro in till Boston och lyssna på La Raux, ett grymt bra electro-pop band från London.

Hörs senare

Frisserad

Förresten så är jag nyfrisserad. Jag komme inte ihåg när jag senast var hos frisören. Denna gång kom jag relatvit billigt undan, men hur man än gör går det inte att komma under 200 dollars sträcket. Genom en rad fulingar, som mitt dåliga samvete sätter stopp för att berätta för er, så slutade kalaset nu på närmare 200 än 300 som det tidigare gjort. Nöjd är jag i vilket fall och laddat kameran har jag gjort så kanske hamnar håret på några av den kommande kvällens vimmel bilder.

Äntligen lördag

God tidig morgon. Frukost, packa, gymmet, hämta upp Carro från hennes konstkurs OCH sedan är vi tillslut på väg till vår livs största kärlek, NYC. Vi har inga direkta planer för kvällen utöver att ha gå ut och roa oss. Men jag vet någon som väldigt gärna skulle vilja roa sig med en speciell Ivo, inga namn nämna (CARRO!!). Det har varit två olidliga veckor i väntan på att denna helg skulle komma så att vi kan rymma i väg till NY. Harvardkursen rullar på i ett vansinnigt temp. För tillfället skriver jag en uppsats om hemmafruar självklart med inspiration från Anna Anka. Lite hänger jag allt med om vad som händer och sker där hemma. Hemmafruar är något det finns gått om här. De flesta Au pairer är just i familjer där mamman inte jobbar. Frågar man dem vad de gör på dagarna får man aldrig riktigt något svar. Hur som helst så är det intressant hur Marie behandlas, framför att av damerna/kvinnorna på golfklubben vilka de flesta är hemmafruar. De pratar knappt med henne för att hon jobbar. Det är ofint att som kvinna behöva jobba och även om de behandla John väl så undrar de varför han inte har ett bättre jobb så att han kan försörja familjen.

Det har varit en låång vecka. Marie åkte till L.A i onsdag. En sak är klar, ensamstående mamma i USA är något jag aldrig skulle vilja vara. Det skulle vara okej i Sverige där ungar ägnar såg åt en eller kanske två sporter i taget men inte här där de har sjuttioelva aktiviteter varje dag. Jag sitter ju här och skriver nu så överlevde gjorde jag ju. Det gick faktiskt riktigt bra och lösningen stavas PLANERING. MEN vad tydligt det är att de inte skulle klara av en vardag utan Au pair och vad tydligt det är vilket otroligt bra jobb jag är. Jag ser hur orolig Marie är för att hitta en ny Au pair i Januari att ta efter mig. Hon har skickat mig deras familjebrev och hon har ändrat en hel del från då jag fick det. Hon har lagt till mer regler och förväntningar vilket jag inte tycker är alls bra. Hon är orolig att hon ska få en tjej som inte är beredd att jobba hårt men vad hon nu gör med brevet är att hon skrämmer bort alla lovande och istället lockar till sig mystiska osociala underkuvade arbetsfreakar. Jaja, håller tummarna att hon hittar någon bra speciellt för barnens skull. De vet fortfarande inte om jag kommer lämna dem i januari. Det är lika svårt varje gång de frågar mig om jag ska stanna. Att hela tiden komma upp med vita lögner tar på krafterna.

Idag är det två månader kvar till julafton. Det slog mig precis att det kommer att bli en garanterat vi sådan för min del då vi ska fira den uppe i vinterstugan i Vermont. Jag ser faktiskt fram emot det riktigt mycket. Det blir nog till att gå runt i fleece sparkdräkts pyjamas, mysa och lyssna till den smattrande öppna spisen. Det kommer nog bli tufft att inte vara hemma på julafton men å andra sidan så tror jag inte ni har något emot lite julköttbullar i februari när jag kommer hem.  Jag hjälper till att rulla dem mamma.

Nä, nu måste jag sätta fart med packningen och få träningen avklarad. Hörs snart!

Åh förresten, I helgen kommer JOHANNA! Kan inte fatta att det var 4 månader sedan vi sågs sist. Längtar ihjälp mig till att äntlligen få träffa hennen igen.


Första delen..

..avklarad av min Halloween outfit. Idag kom de handmålade påfågeltightsen (strumpbyxar heter det nog). Nu är det bara att hitta håraccessoaren och inhandla sminket.

I det lugnaste vatten

Det stora samtalsämnet idag på tv, i tidningar, på radio och i området är att de igår grep en terrormisstänkt i Sudbury. Sudbury som är en välbärgad grannkommun till Wayland och i vilken jag är i varje dag.


Sudbury Man Arrested On Terrorism Charges
(10/22/2009)

Residents in the upscale suburb of Sudbury were shocked Wednesday to learn one of their own now faces terrorism charges.

27-year-old Tarek Mehanna was arrested at his parents' home in Fairhaven Circle by federal agents and Sudbury police early this morning.

He and two other men allegedly planned attacks inside and outside the United States, including a plot to kill people at a mall.


Det känns sjukt läskigt att han har planerat en attack i "mitt" köpcenter.

Costume hunt

Ja, jakten på en halloween dräkt har varit minst utsagt vild. Letat, sökt och besökt alla världens butiker och sajter.
Sexy Halloween Costume - Policewoman (7 Pcs.)
Ska jag vara en sexig polis à la Britney Spears?

Eller kanske en domare à la pappa, Daniel och Bengan?

Geisha?

Nä seriöst. Är de allvarliga med all sexighet? Det är barnförbjudet i varenda halloween butik. Jag protesterar, jag ska vara fullt påklädd och gå emot strömmen. NYC planerna är bokade och klara och jag är säker på att jag kommer störa mig på de kvinnliga klubbesökarna mer än vad jag någonsin gjort förut.

Så vad ska jag då vara?



 



Påfågel it is och till strumporna, headbandet ock sminket kommer jag ha en svart klänning eller kjol och topp. Massa hud? Nej, men sexigt ändå, eller vad säger ni?


Mitt i inspelningen...

...av Ben Affleks nya film hamnade jag idag då jag gick upp från tunnelbanan vid Harvard Square. Hade precis  läst om "The Town", som filmen heter, i Metro påväg till Harvard och min klass. Det är andra gången jag ser puddingen nu. Första gången vad han framför ratten när jag skulle möta Ika vid hostelet inne i Boston.

Camera crew at Harvard Sq T








Grattis Patrick

Idag fyller mellankussen 22! Hurra, hurra, hurra, hurra! Hoppas du får en underbar födelsedag med massa go tårta och fina presenter. Ses i februari!



Ta det lugn med skumpan Patrick!


Från mitt fönster

Bilden ville inte blir rätvänd, men det behöver den inte vara för att se hur baksidan ser ut i kväll. Snön ligger vit på backen! Helt galet och inte roligt alls



stoppad av polisen

Igår var det alltså dags. Efter 9 månader i staterna var det nu mig polisens överdrivna, som allt annat amerikanskt, blåljus var menat för. Det behövs nog inte nämnas att mitt hjärta var i halsgropen då jag förstod att det var mig han ville få stopp på. En miljard frågor flög runt i mitt huvud? Vad gör jag nu? Hur stannar jag? Vart stannar jag? Ska jag stänga av bilen? VAd har jag gjort för fel? Kommer jag få böter? Som tur var lyckades jag samla tankarna och svänga av vägen och stänga av bilen. Jag lyckades även fånga tanken om när Sanna blev stoppad i sverige och berättade att hon gjorde precis som hon skulle gjort i USA, nämligen tända lyset och hålla båda händerna synliga på ratten. Så jag gjorde precis det. Tack Sanna.
För att skynda på berättelsen lite och för att komma till vilket brott jag gjort mig skyldig till så hade jag svängt mot rött. Visserligen får man det om det är åt höger vill säga. Men det var det givetvis inte. Konstapeln pratade i en mycket bestämd stämma och frågade deverse frågor om vad jag gjorde här, om jag var medveten vad jag gjort för fel, varför jag svängde mot rött och han begärde alla papper och körkort, som jag lyckligtvis hade ordning och reda på.
Han gick tillbaka till sin bil och där satt jag utanför Wellsleys brandstation och bad till gudarna han han skulle vara snäll mot mig. Ska jag vara riktigt ärllig så var jag aldrig riktigt orolig. Polisen har ett rykte av sig att vara mycket förlåtatande mot speciellt Aupairer. OCH det var de även den här gången. Jag fick bara en varning och ett leende om att ha en fortsatttrevlig kväll.
Jag var dock bara tvungen att spela lite på blondheten och oskyldheten som hade räddat mig från boten. Så när jag kunde åka därifrån frågade jag honom om han kunde säga när jag kunde åka så att jag inte körde mot rött igen (vi stod precis mitt emellan två rödljus så frågan var inte så dum att ställa ändå). Detta gillade han. Han sträckte på sig. Harklade sig. Och sa:

- Don't worry ms, I'll but the sirens on and block the road so that you can go.

Och det gjorde han också=)


Warrior

Jag är en krigare. Fick ett yogainfall i morse så hoppade på kripula, fråga mig inte vilken form det är, yogan klockan halv nio. Jag gick en hel del på yoga innan jag åkte och blev fullständigt förälskad. Efter det upphållet kändes det skönt att vara tillbaka igen. Läraren var underbar och klassen var jättehärlig. Det var en och en halv timme så när passet var klart var sammanhållningen jättetydlig. Hon började klassen med att man fick presentera sig och säga vad som än föll en in. Som alltid ligger fokus hos en själv. Lämna allting utanför, gå in i dig själv och var här och nu. Titta inte eller jämför dig inte med någon annan. Det påpekade Nina, instruktören, ofta. MEN just idag gjordes det ett undantag.

Helt plötsligt började hon prata om att hon aldrig brukar göra detta (vadå detta tänkte jag), men att idag måste hon göra ett undantag.

- Frida, kom fram här!

Va, jag. Varför? Det var bara att pallra mig fram till hennes matta och göra vad hon befall mig att göra. Krigar position 2. Hon var helt förstummad och ville att hela gruppen skulle se mig i aktion utföra den.

Det var lite roligt. Jag som inte ser mig som en yoga-person....ännu.

Jag ser det....

Nu töar det iofs, men i morse så SNÖADE det. Helt galet. Vad är det, 16:e oktober. Tur att snön är borta ialla fall för det är det sista jag vill ha. Vad hände? Från en dag till en annan så gick vi från att inte behöva någon jacka till att nu behöva ta på sig varmaste vinterjackan för att hålla oss någoluna varm. Galet.

Varvad

Och så var man anmäld till Göteborgs varvet den 22:e maj 2010. Hade det inte varit för att bror lockade med att betala så hade ni inte kunnat se mig rännandes runt vår lille söte stad. Hopp, då var det bara att lägga sig själv i hårdträning.

DIN DIN

- Jag betalar om du anmäller dig.

Vågar jag? Oh herre, vilken klump jag fick i magen nu.


Ivo

Efter att Carro gjort lite reseach på killen så visade det säg att han är modell. Han är ju inte direkt ful.


Ni vill väl antagligen se hur Kiril ser ut också och jag tänker inte envisas med att säga att han inte ser ut som på bilden, även om jag han inte gör det, för då får jag väl brorsan på mig som kommer påpeka att det verkar vara ett underligt samban mellan alla killarna då ingen verkar bli bra på bild.


NYC: Inga ord blev till slut till en hel massa

Hur börjar man berätta om någonting som inga ord i världen kan beskriva. För det går verkligen inte att i ord förklara vilken underbar helg jag och Carro hade i NY och vad vi var med om. Vi hade egentligen inga förväntningar inför trippen utöver att det skulle bli enormt härligt att komma bort ett tag och släppa mammarollen lite. Vi hade en del på agendan, personer att träffa. Caroline hade ett x som var i stan med en kompis och 4 andra kompisar. Utan möjlighet att kommunicera med varandra under tiden vi var där lyckades vi med det omöjliga att träffa dem alla 6. Jag för min del hade verkligen ingenting emot att träffa Niclas och de andra collegekillarna och så blev det också=)

I vilken ände ska jag börja? Okej, måste försöka sätta ord på lite saker i alla fall.


3,5: så många timmar det tog för oss att ta oss ner till New York. Vid elva-tiden var vi framme där vi skulle bo. Boende? Ja, det var inte det lättaste då det tydligen var Columbus Weekend som är the nr 1 weekend för en helgtripp då många dessutom är lediga på måndagen (inklusive jag och Carro). Alltså alla skulle till NY och precis allting var fullbokat på, i alla fall, lördagsnatten. Men det är då man förstår vad man har kontakter till. Hörde av mig till Stefan som jag och Matilda träffade senast vi var där. Självklart kunde vi bo hon honom och det gjorde vi också.

Soho: Var där vi flanerade runt mesta dels av tiden. Flanera, flanera, flanera. Underbart.

Cafécafé: Cafét där vi fikade på lördagen. Ett supermysigt ställe i två våningar med endast hemmabakat bröd och kakor.

Svarta boots: Inhandlades. (bild kommer)

Blue Ribbon: Sushirestaurangen där vi tänkt möta två av Carros kompisar på söndagskvällen, men då de visade sig att de inte tyckte om Japansk tänkte vi om och tog den på lördagskvällen och tack gode gud för det. Vi hade ingen aning om vilken bra restaurang det var och hur otroligt populär den var. Vi var där relativt tidigt, men det var redan en 30 minuters väntetid.

Ashley Olsen: Väntade hon liksom vi på att få bord på BR. Carro fick ett samtal precis då det var vår tid att be om bord. Hon missade därför att Ashley och hennes oroligt snygge skådespelare till pojkvän, Justin Bartha som spelar hetingen som ska gifta sig i Hangover, satt och väntade. Det slog mig att jag aldrig skulle få chansen att prata med henne igen så självklart frågade jag henne om det var okej om jag satte mig bredvid henne och visst var det de. Hon flyttade snällt på sin yberdyra Hermés väska. Sedan satt vi och smaskade sushi bredvid kärleks paret.

Champagne och choklad: Bjöd Stefan på innan det var dags att ge sig ut i lördagsnatten.

GreenHouse: Bästa klubben där vi dansade bort jag vet inte hur många timmar av lördagsnatten. Galet bra!

Jay i kvadrat: Utanför en annan klubb stötte vi på Jay, allas tjejers drömkille, från The City som dejtade Whitney. Kort som attan var han men ack så het. Det lustiga var att utanför Green House så kom två killar fram till oss, Kiril och Ivo, vilken en av dem såg precis ut som J. Lustiga namn, men helt underbara killar.

Världen är bra liten: Utanför samma kille dyker en grupp av svenska killar upp, varav en jag och mamma precis pratade om. Det händer inte. Speciellt inte i NY.

Kärlek vid första ögonkastet: Eller? Var det det det var mellan Carro och Ivo. Jag vet inte jag, men någonting klickade mellan dem båda. Jag kan ju inte säga att K var lättförglömlig heller. Visst sög det till iten i maggropen och han etsade sig verkligen fast i mina tankar.

Limousin: Transporten ”hem” från GreenH. Hemma var inte riktigt hemma som hos Stefan då vi slutade upp en timme utanför stan på Niclas och sportkillarnas College. För att tänka baklänges när vi var där vid åttatiden så lämnade vi klubben vid halvsju-sju.

Kontanter: Är bra att ha, speciellt när man måste ta sig från en plats till en annan, i detta fall från Manhattan Ville College in till Manhattan, och man måste ta taxi, buss och tåg.

The New York Loft Hostel: Var där vi bodde på söndagskvällen. Det låg i Brooklyn och det är verkligen att rekommendera. Fräscht och stora rum och dessutom ligger det i ett jättetrendigt område.

Bagels: Konsumerades självklart i mängder. Priset för den godaste vann den från Cafét brevid hostellet.

Tara Banks: Fotograferades i en höstig miljö framför Flat Iron. Till en början förstod ingen vad som föregick. MEN, då fick Frida syn på en stor kille på öronsnäcka och förstod att det var dags att ladda kameran. Fick några bilder på henne innan hundratals andra var där för att få en skymt av supermodellen. Jösses, säger jag bara. Kan man vara mycket snyggare?
Ivo & Lulu: En helt underbar belgisk, organisk restaurang i SOHO där vi mötte två av Carros tjejkompisar på söndagskvällen.
The Coffee Shop: Bar, lonuge, restaurang där vi mötte upp Kiril.
13: Grym klubb vid Union Square den med dit vi gick med K efter CS.



Så vi träffade alla vi ville plus en hel massa andra godingar. På lördagskvällen träffade vi Niclas och de andra på samma bar som jag, Daniel och Niclas var på. Den här gången var det helt annorlunda. Det kändes inte längre som icke-löne-helg utan stället var helt galet fullproppat med en härlig blandning av folk. Framförallt heting. Vi var där ett tag, fick beröm för mina tänder av en tandläkare som dessutom lovade mig White Stripes i massor, innan vi, jag, carro, niclas, markus och sebastian (vilka goa grabbar!), drog vidare. GreenHouse var sista anhalten. Iväg rann tiden och lika så gjorde drinkarna.
Det var utanför här som vi träffade på Kiril och Ivo som är en stor anledning till varför det känns så himla jobbigt för oss att vara tillbaka i Boston. Här igen har vi något som inte går att sätta ord på. Klick! Connection! Jag vet inte ja, men Kiril var verkligen speciell och gjorde ett starkt intryck. Det behövs inte sägas att Ivo och Carro kom överens bra de med.
MEN efter ett tag var det dags att välja. Tre hetingar (Niclas en av dem) och en limmo mot två hetingar. Det var inget svårt val för min del men att få med Carro i bilen var inte helt lätt. Hon var helt i upplösningstillstånd då hon insåg att hon inte fått hans nummer eller han hennes. Hon var påväg ut ur limmon både en, två och tio gånger. Vad hon inte visste då var att K hade mitt nummer och om min magkänsla var rätt så skulle det inte dröja länge förens han skulle höra av sig. Men det var inte precis så att jag kunde säga att han fick mitt nummer när vi var i bilen med andra killar. Men då jag tillsut fick fram till henne lugnade hon ner sig=).
.......
Träff nummer två var planerad söndag kl.1, vilket innabar inte ens en timmes sömn innan det var dags för att försöka leta oss tillbaka till Manhattan och Stefans lägenhet. Det var inte det lättaste, men vid halv ett var vi till slut där. Snällt var det av Stefan att låta oss bo hos honom även om det slutade med att vi bara tog några glas Champagne med honom och lånade hans dusch en snabbis. Några minuter sena blev vi för att träffa Sara och hennes syster. Vi åt en härlig brunch med systrarna innan vi tog en runda på stan. Jag har ingen aning om vilka krafter som fick och att hålla oss vakna och röra oss framåt.
Klockan sju var det dags för nästa träff med Julie och en annan tjej på Ivo & Lulu. Vi var lite för sena dit så när vi väl var där hade de redan beställt och börjat mums på förrätten. Men med tanke på att vi varit och checkat in på hostelet, lämnat väskorna, fyllt på energiförådet och powernappat plus dessutom fixat till oss så var det inte så dåligt jobbat.
Magkänslan var det inget fel på så under söndagen hörde Kiril av sig och vi träffade honom efter middagen. Tyvärr kunde inte Ivo hänga på så jag tror inte Carro tyckte det var lika underhållande som jag. MEN MEN. Ännu en superlyckad kväll.

SÅÅ, vad nu? Vill tillbaka, tillbaka, tillbaka. Det är det enda jag tänker på för tillfället. Carro kan inte koncentrera sig. Jag kan inte koncentrera mig. Nu vill vi bara att de här veckorna fram till Halloween ska rulla på fort som bara den så att vi kan åka ner.  OCH förhoppningsvis träffa Ivo och K igen. Jag håller tummarna att inte jag behöver jobba den 30:e. Marie har nämnt att det ska på fest då, men hoppas att de kanske kan ha en annan barnvakt. I värsta fall får vi åka tidigt på lördagen. Halloween är ju på lördagen så det gör egentligen inget med det hade varit roligt med en extrakväll.

Så det blev en hel del ord ändå men inget kan beskriva känslan som jag har i min kropp nu.


Äntligen

Får jag lite tid som jag förhoppningsvis kan använda på ett bra sätt så att jag får saker gjort. Fick sluta tidigare idag och kommer även att få göra det imorgon för att kompensera för den kommande fredagen då jag "måste" jobba för att Marie och John ska ut. Måste óch måste. Jag såg på Marie att hon kände sig riktigt dum då hon frågade, men självklart ställer jag upp. Det var jag som svarade i telefonen igår när familjen som ska ha vänner över på en jättevälkänd och bra italiensk resaurang ringde. Hade jag sagt nej så hade de antagligen inte gått eller försökt att få en annan barnvakt. Äh, det är nog bra med en lugn fredgaskväll så att jag kan samla tankarna från helgen.
Så över igen till tiden som jag känner bara rinner iväg. Det har varit så himla mycket på sinstone och när jag väl får tid som jag fått nu så är det så månag saker jag måste göra att jag försöker göra dem alla på en gång. Vilket givetvis leder till att inget blir gjort. Det bara byggs på mer och mer.
Just nu funkar jag inte som jag ska heller. Det enda jag vill är att spola tillbaka tiden. Eller spola fram den. Imorgon bokar vi buss och boende för halloween om två veckor i NY. Det kommer bli galet!



NYC - bilder

Det känns för tillfället som om dygnet inte har tillräckligt med timmar. Här komme rlite bilder från helgen, men ni får vänta på uppdateringen.
Om ni bara visste vad otroligt jobbigt det var att igår eftermiddag kliva på bussen tillbaka mot Boston, att gå och lägga sig i går med vetskapen att om allför få timmar var det tillbaka till verkligenheten som gällede. Jag får anstränga mig till det yttersta för att inte sväva iväg i tankarna. VILL TILLBAKA TILL NY!



























Det kommer mera.....

...





Förresten

Har jag fattat det rätt att Obama har fått Nobels fredspris?

En sak till. Förstå att jag blev besviken då jag sett fram emot att gå på Backstreet Boys signering av deras nya album (som kom ut den 6:e...och ja, självklart är det det enda jag lyssnar på=)) i NY. MEN nej, dår går Brian och får Svin influensan. Det var väl högs onödigt.

Till storstan

Jag vill inte ens tänka på hur länge sedan det var jag bloggade senast. MEN det är helt galet för tillfället. Uppsatser ska skriva, det ska redovisas, jobbas, packas, städas, planeras...Jag hoppas på lite mer lugn och ro på onsdag nästa vecka. Då är helgen föbi (mer om den snart) och Harvarduppsatsen är inlämnad.

Just nu i denna sekund är mor och far påväg upp till Stockholm för att hälsa på Nane. De drar till storstan. Jag likaså. Jag och Carro skulle egentligen åkt ner till NY idag, men troligtvis för att det är Columbus weekend och därmed långhelg så ska alla till NY. Det är ju roligt att fler har samma planer som oss men inte lika roligt när det kommer till att hitta boende. Hur som helst åker vi istället tidigt som bara den på lördag så vi ändå får hela dagen. Carro har massa kompisar, och ett X, som av en slump råkar vara där samma helg, dessutom har jag ett par som jag inte skulle ha något emot att träffa så det kommer bli en galen helg. Kommer hem på måndag kväll.

Apropå galet så var jag på det mest underliga pass idag. Kände för lite pilates sådär på fredagsmorgon och det fick jag också. Men pågrund av att det va så få där så blev det ett specialpass istället på tortyrbänkar. Svårt att förklara, här är i alla fall en bild på bänken.


Även om det var ett mycket lustigt pass så var det effektivt som bara den. Det måste det ju vara efter att jag då passet var slut fick reda på att det i vanliga fall kostar 85 dollar för 50 min.

Jaja, over en out, nu måste jag kuta vidare med allt som måste göras. Hörs igen på onsdag då ni får uppdatering av vad jag sysslat med den senaste tiden

ooVoo

Ar ooVoo det nya Skype? Ar det dags att skrota skype? Ryktet sager sa, kolla in det!

Söndag

Min första hellediga dag på två veckor är snart över. Men vad härlig den har varit. Jag och Carro åkte till Wrentham för lite shopping. Med b-toning på lite. Det blev i vilket fall en vit Ralph-skjort, ett par löparbyxor och en överdragströja för min del. OCH en present till mamma från Theory. Den kommer med golfhandskarna som jag hoppas dyker upp här imorgon.

Gårdagspasset gick ganska smärtfritt. Lauren var helt bedårande gullig. Hon sa under kvällen att hon inte mådde hundra. Hon kände sig varm och ville att jag skulle ta tempen på henne. Jag gjorde klassiken med att känna på hennes panna, men hon kändes inte överdrivet varm. Om sanningen ska fram så unvek jag termometer för dels så hade jag ingen aning om vart den var och för det andra så var jag inte säker på hur och vart de tar den. Idag har hon dock feber och kommer inte kunna gå till skolan på några dagar. Ajajaj. Förhoppningsvis kan John vara hemma imorgon medans jag är på Harvard. Det känns inte sådär jätteroligt att behöva missa ytterligare en lektion. Jag kan ju glömma morgonsträningspasset í alla fall.
I vilket fall så var Lauren så söt igår när hon skulle gå och lägga sig. Klockan tickade på och hon hade ursäkt efter ursäkt för att få vara uppe längre och längre. Vid tiotiden fick hon dock slut på ursäkter och ville att jag skulle följa med henne upp, stoppa om henne och vänta att gå tills hon somnade. Så jag la mig brevid henne och förberedde mig på att spjärna emot allt vad jag orkade för att själv inte somna. Det behövde jag inte. Efter max två minuter ändrades hennes andetag till längre och tyngre och hon sov som en stock.
Strax innan elva kom Katie inklampandes efter att ha varit på Red Sox match. Hon ville då ha sleepover först hos Callie (ingen som är helt skövild, vilket är förståligt då de inte har några regler i det huset) och sedan att Callie skulle komma över. Men nej, då fick Frida säga i från. Det var nog inte sådär jättepopulärt men det kan man ju inte alltid räkna med. 

Jag tror jag glömt att berätta om Maries nya metod för att gå ner i vikt. Kakdiet. Ja, ni läste rätt. Hon äter sex kakor om dagen och en riktig måltid. Kan ju inte säga att jag stödjer denna metod men jag tror att en jump start är vad hon behöver och om denna metod kan ge henne det så är det ju bra. Hon har håll på med den i två veckor nu och säger att hon gått ner 5,5 pound så det verkar ju lovande. Jag vill inte vara den som förstör det roliga med att säga att det är 5,45 pound vatten men men.

 


Kan det bli mer amerikanskt?




Katie

Sara och LouiseRegnet höll upp och stämningen var på topp. Pizza-, hamburge- och popcornstånd, raffletickets, balonger, banderoller, hundra tals människor, band, hejarklack och cheerleaders. Detta blir en svårtförglömligt minne. Något mer amerikansk får man nog leta länge efter. Alla var där som det så fint heter, barn, hundar, far- och morföräldrar, ja alla med någon som helst anknutning till Wayland.
Förstod vi någonting av matchen. Svar nej. Jag tyckte mer det likande brottning. Domarna sprang och flaxade med armarna för fulla muggar. Har inegn riktig aning om vad de egentligen sysslade med. Hur som helst var det en supermysig, dock lite kylig, kväll. Efter folkfesten åkte jag, Sara och Louise och mötte upp Emma och Carro som vara illa lottade att jobba sent igår.



PopWarner night

Ikväll är det PopWarner night och ärligt talat så vet jag inte riktigt vad det innebär utöver att Katie och Laurens cheerleading grupper ska cheera tillsmanns med high school tjejerna. Jag, Louise och Sara åker för att ta oss en titt. Det är tydligen ett jättestort årligt event dit alla Waylandbor kommer. Först är det mat på parkeringen innan matchen, som jag tror är high school fotbollslagets, drar igång.
Hur som helst så blir det nog jätteroligt. Om bara molnen kan hålla tillbaka regnet så att det roliga inte regnar bort.

En liten rapport från gårdagens dejt med Carro och dvärjen. Det var jättetrevligt. Det blev ett besök till Cheese Cake, vad annars? Carro är inte riktigt förtjust i det och speciellt inte nu efter gårdagen. Ika, hon provade förrätten avocado eggrolls och det var verkligen ingen hitt. Tur att du och jag unvek dem vid ett av våra alltför många besök där.

Så imorgon jobbar jag, men jag hoppas inte jag behöver börja förens senare. Marie och John ska på något Wayland partaj så de måste vara klädda i Waylands färger, organe och svart. Jag hoppas på att det blir en lugn kväll med kanske en film och inte att hela grannskapet kommer över på sleep over.

På söndag åker vi till outleten dit ingen av tjejerna varit ännu. Vad de gått miste om.

Eftertanke

Nu sitter jag på Panera Bread och njuter av lite lugn och ro. Tisdagar och torsdagar är inte så dumma när jag får en paus på två och en halv timme medans Lauren är och dansar och innan hon ska till cheer leadingen. Med lite pepp hemifrån och efter lite närmare eftertanke så är ju situationen trots allt inte så farlig. Nu ser jag bara hur enormt lyckligt lottad jag är som är hon den familjen jag är. Tänk hur det skulle vara om jag verkligen inte trivdes? Nu känns det som att det är självklart att jag ställer upp för att jag bryr mig om dem och tycker om dem så enormt mycket. Det enda jag behövde göra för att känna mig bättre var att planera in en tanke om hur jag kommer känna dagen då jag måste säga hejdå till dem. Med den känslan i kroppen skulle jag kunna jobba 24-7 för att aldrig behöva säga hejdå till dem.

Idag händer dessutom en rolig grej. Efter jag släppt av Lauren åker jag för att joina Carrro och hennes dvärgkompis från Danmark. Kul.

Ännu en sak som är klar

Nu är det ännu tydligare varför man behöver ledigheten. Min toleransnivå är inte den högsta för tillfället. Speciellt inte efter att jag nu fick två snabba sms från Marie. Det första var om att ta Ryan till doktorn nu, vilket innebär att jag jag måste skynda mig in i duschen för att hinna packa med mig alla Laurens kläder för dans och cheerleading, plus två luncher. Det andra var om att jag måste jobba på lördag. Hade DC- och golfplaner i Providence men antar att de sätter stopp ganska rejält för dem nu. Förlåt farmor. Men rumpa är det rätta ordet att använda här.

Jag sliter mitt hår. Jag behöver ledighet. Jag vill ha sovmorgon. Trött på att gå upp kvart över fem varenda eviga dag.


En mystisk sjuka

Idag är det Ryand tur att vara hemma från skolan. Igår var Lauren och Katie det. Jag vet inte ja. Jag genomskådar deras mystiska sjuka ganska snabbt. Sjukan har många namn, lite beroende på vem den drabbar och när. Jag-har-inte-gjort-min-läxa-men-då-de-frågade-om-jag-hade-gjort-det-svarade-jag-ja-så-därmed-är-jag-i-trubbel-sjukan, jag-är-hemma-för-att-min-syster-är-hemma-sjukan och till slut en kombination jag-är-hemma-för-att-dels-jag-ligger-efter-med-skolarbete-och-mina-systrar-var-hemma-igår-sjuka.
Jag hade min Harvardkurs igår och eftersom det var röd dag i måndags så kunde jag inte gå på den. Som tur var slapp jag vara hemma igår med dem. Då kan jag lova att jag hade blivit galen. Efter att ha jobbat i över en vecka i sträck nu utan en fjuttig ledig dag imellan är jag trött. Nu är det verkligen tydligt hur mycket man behöver den en och en halv lediga dagen som man har rätt till i veckan. Utan den går motorn lite på tomgång. Men men, har man backat in i någons garage så antar jag att man får bita ihop lite extra. 

Unnade mig en riktig Frida-kofta för att hålla mig flytande


..


RSS 2.0