BF

Det är fredag och jag är barnfri. Ryan, Katie och Lauren är alla över på playdates i andras hus. Vad ska jag göra? Städa mitt rum kanske. Nä. Jag går nog på en promenad med tjockishunden.


Listan

Ni vet hur det är när man vill försöka lära känna en person, man ställer en massa frågor och vill få reda på i vilken riktning han/hon är på väg. Todd är inget undantag. Efter att den klassiska vart-ser-du-dig-själv-om-5-år-frågan kom vi in på saker jag borde göra och uppleva när jag är här. Denna lista existerar redan, då jag och tvillingarna skrev några punkter dagen innan jag skulle åka. Todd var inte sen med att fylla på den. Här kommer listan med redan en hel del avklarade punkter:


•·         Red Sox

•·         Stand up comedy

•·         Super Bowl

•·         Åka hummer

•·         Hockey

•·         Rullskridskor

•·         New York - träffa en viss mr. W

•·         Washington DC

•·         Västkusten

•·         Sportbar

•·         Personlig tränare

•·         Golf

•·         Tennis

•·         Amusement park

•·         Drive-in bio


Tillägg


•·         Niagara fallen

•·         Newport

•·         Plocka äpplen

•·         Whale watch
•·         4:e juli, fira vid esplanaden i Boston

•·         Middag North End

•·         Pick nick i parken

•·         Providence

•·         Marblehead


 


Regnet det bara öser ner

Nu får det sluta regna!

Mina barn och andras ungar

Även om jag inte har egna barn så har jag verkligen börjat förstå innebörden av det uttrycket. Det är tufft emellanåt att ta han om någon annans ungar. Ibland vill man skrika det mest olämpliga saker. Men det kommer man bara undan med om det är ens egna barn. Hur mycket man än försöker och hur mycket man än vill så hänger det faktum att det inte är mina barn över mig. Man vill komma dem nära, men det kommer alltid finnas en gräns. Blod är tjockare än vatten. Och jag är säker på att det där blodet innebär en högre toleransnivå. Ibland blir man så otroligt trött.

Det härliga är att "mina" barn ger mig så många fler gyllene stunder som gör att alla onda tankar blir som bortblåsta. Så har det verkligen varit denna vecka. Onsdagar är ofta tuffast. Då slutar barnen tidigare och varken Lauren eller Katie har (surprise) någon efterskolaktivitet. Det innebär med andra ord Playdate med stort P. Och det i sin tur innebär hjärnblödning. Gårdagen var med andra ord tuff då båda hade varsin kompis över.  Idag var å andra sidan helt underbar. Det är Katies födelsedag så bara det var mysigt. Torsdag = dans för Laurens del. Katie hängde med mig idag och under tiden Lauren dansade åkte vi till mobiltelefonaffären och ordnade med hennes telefon innan vi åkte till Panera Bread och myste. Det är stunder som den jag hade idag med Katie som jag aldrig kommer att glömma. Stunder när hon öppnar upp sig för mig och vi kan prata om allt mellan himmel och jord.



Aupairlivet är som en dans på rosor, ibland går man på taggarna, men mer ofta på de silkeslena rosbladen.


 

En annan sak som jag funnit lite tufft de senaste dagarna och som också har med mina barn och andra ungar att göra är att jag inte längre är första prioritet. Lauren, Katie och Ryan kommer alltid gå i första hand här. Aldrig jag. Det är ovant att efter 21 år varit bortskämd och alltid fått bara det bästa. Anledningen till varför dessa känslor kommit upp är Katies födelsedags present. Marie var så sen med att ordna present till Katie så att hon bestämde sig för att ge henne en ny telefon. "Min" telefon. Det var aldrig riktigt min telefon, men den jag nu använder är så gammal att det var dags för en uppdatering. Nu får jag istället hennes gamla mobil, vilket inte är fy skam. Det är inte det materiella utan bara det att det är det näst bästa.

Jag älskar er mamma och pappa!


New York New York

New York var helt underbart och staden visade sig verkligen från sin bästa sida i det fina vädret.


Jag var dock nära på att inte komma iväg. Bussen gick från South Station i Boston 06.30 på lördagsmorgonen. Jag hade planerat att ta bilen till parkeringshuset i Alewife och vara där fem för att sedan ta tunnelbanan till busscentralen. Marie föreslog att jag istället skulle ta bilen till South Station direkt. Och det lät ju bra. Om jag bara kunde hitta rätt parkeringshus vill säga. Gps:en var inte till mycket hjälp i ombyggandet av vägar, men tillslut hittade jag in till ett närliggande parkeringshus. Saken var bara den att det öppnade klockan sex och ingen var där för att ta emot min betalning. Jag väntade till kvart över sex innan jag var tvungen att gå för att inte missa bussen. Jag skickade iväg ett meddelande till Marie om att jag kanske var in trubbel och efter att hon vaknat några timmar senare ringde hon upp mig. För att göra en längre historia kortare, så hade jag några riktigt jobbiga timmar farmför mig med mycket oro innan Marie ringde efter att de varit där och frågar vad som gällde och sett till så att bilen inte skulle bli bortbogserad. Pju!
Det var underbart härligt att träffa Susanna igen. Vi njöt så mycket vi kunde av staden som aldrig sover. Vi fick tog oss några väl behövda timmars sömn efter allt gående. Denna gång bodde vi dock mycket bättre, 31:e, och gångvänligare än förra gången då vi bodde så högt upp som på 42:e.

Vi bodde fint


Vi åt gott

Det första jag gjorde efter att jag checkat in och lämnat väskorna var att gå till Red mango, vilket är precis samma som Pink Berry, och köpa mig en god gladd. Toppingen denna gång blev hallom men kanel crisp. Mmmmm!
Vi åt lunch på lördagen på ett grymt bra ställe, Benvenuto, granne med Flat iron.
Kvällen spenderade vi på Buddah Bar, ett grymt ställe med väldigt levande väggbelysning i meatpacking district. God mat, grymt goda drinkar, sannlöst bra musik och sjukt mycket folk.

Frukost åt vi på ett mycket mysigt ställe, Cafe Gay & Gallard, mycket nära hotellet.






Lunch köpte vi med oss och satt och smaskade i oss i Central Park


Och njöt av allt vad staden har att erbjuda





Jag vet att jag inte borde dela med mig av två av de äckligaste upplevelser jag varit med om och som inträffade nu i helgen, men jag måste verkligen få det ur mitt system. Jag ska försöka vara så fåordig och detaljlös som jag kan. Hade det varit så att jag precis ätit skulle det varit en ren omöjlighet att behålla maten.

Det första var människoavföring liggandes bredvid tillhörande byxor. Så, mamma du kan ju tänka dig om du har svårt för att se hundbajs hur svårt det var att hålla maten kvar på insidan. Förlåt men korvarna är verkligen inpräntade på min näthinna. Såhär i efterhand kan jag dock inget annat än att skratta åt det. För på Manhattan någonstans gick det en byxlös, men inte längre toanödig, man.

Det andra var en man som satt mitt på 5th Avenue. Min första var att det var en uteliggare som satt och tiggde pengar. En mycket konstig tiggarposition hade han dock. Hans ögon var "tillbakarullade" och hans mun var vidöppen. Vad ofräscht och äckligt att lägga smutsiga mynt i munnen på honom tänkte jag. Äckligt och ofräscht var bara förnamnet när jag såg vad han verkligen höll på med. Vilken sjuk jäkel onanerar öppet på öppen gatan?


Rehab

Vilket underbart avslut på en helt underbar, men galet innehållsrik, långhelg. Jag borde egentligen ha tagit en välförtjänt sovmorgon, men varför sova när man kan göra annat. Så uppe vid sextiden var jag trots att jag inte var hemma förens sent efter bussresan från New York. Åkte till gymmet och tränade innan jag åkte hem och gjorde i ordningen mig för att spendera denna Memorial Day med Mathilda och Johanna. Jag har fortfarande ingen riktig aning varför eller hur den firas. Jag och Mathilda åkte in till Boston och gick runt bland alla bostonbor och turister. Solen sken, uteserveringarna var fyllda, gatorna var fulla med stånd och gatuunderhållare. Lunch åt vi på bryggorna i hamnen med benen dinglandes över vattnet. Det är ingen dålig plats med utsikt över flygplanen som lyfter och landar från Boston Logan Airport framför oss och skyskraporna bakom oss.   

Efter ett tag kom Johanna och gjorde oss sällskap. Vi spenderade ytterligare någon timma i den gassande solen innan vi begav oss för att handla mat och åka hem till Johanna för en mysig middag. Det blev grillad kyckling, med ugnsrostad sötpotatis och en god sallad till. Till efterrätt blev det jordgubbar och vattenmelon, men jag tror minsann att det var kärnor i den här gången. Konstigt och mycket oamerikanskt.

Efter lite för många huvudvärkstabletter började min huvudvärk som hängt med mig under dagen ge upp. Det var inte vattenbrist som låg bakom det, då jag verkligen hinkat i mig litervis med vatten och gjort Johanna och Mathilda oroliga för mig ständiga toalettbesökande. Orsaken till huvudvärken är min avvänjning av koffein som jag går igenom. Känner att kopparna mitt på dagen inte gör någon större nytta så har bestämt mig för att hålla mig till en kopp på morgonen och en på kvällen. Det är hemskt men jag känner mig verkligen som en missbrukare. Abstinensen är fruktansvärd. Jag skakar. Jag fryser. Hoppas avvänjningen går fort.  

Lättad blev jag igår kväll när jag kom hem och fann att John fortfarande var vaken. Han skulle egentligen åkt till Danmark tis-lör, vilket i kombination med att Marie har sitt årsavslut denna vecka innebär en mardrömsvecka för mig. Men eftersom han fortfarande var vaken väcktes hoppet om att han kanske inte skulle åka. Och mycket riktigt. Han stannar. Jag kan andas ut.


En minnesvärd helg

Det är memorial weekend, vilket innebär att även om det ä rmåndag idag så är jag ledig. Det är vackert väder och solen skiner så jag väntar med att dela med mig av mina minnen från NY. Nu ska jag in till Boston och njuta av solen innan den de kommande dagarna kommer gå och gömma sig bakom molnen.

Godmorgon/Godmitt-i-natten

Nu sitter jag i köket och fyller på energidepån inför morgonens bussresa till NY. Som om en påfyllning behövs efter gårdagens middag, second dejt Todd. Först föreslog han en "sunset cruise i Boston harbour", men då jag slutar runt när solnedgången blev det istället middag. En helt underbar middag i North End. Det var ju som upplagt för romantik. Vi strövade runt i de italienska kvarteren. På alla restauranger var det fullt med folk. Vi fastnade för en ny restaurang. Givetvis italiensk. Vita dukar, tända ljus, insalata, saltinbocca a.k.a koloribomb. Efter den mycket trevliga middagen promenerade vi längst vattnet njutandes av gelato och varandras sällskap.

Som ni hör så gick ju kvällen verkligen i romantikens tecken. Jag vet inte jag om det är någonting för mig. Jag har ännu inte hittat MEN:et, men det känns som om det är nära.

Så, blir det en tredje dejt? Jag vet inte. Jag tror det. Han visade mig hans supermysiga lägenhet med havsutsikt och en underbar takterrass. Vilken han bjöd in mig på fest på den 6:e juni.


New York

Nu är allting bokat inför helgens New York tripp, buss, SexAndTheCity tur och hotell.

Ledsamt farväl

Idag sa vi farväl till Heidi. Inget roligt alls. Jag var vid Johanna vid tiotiden, där Heide bott de två sista nätterna. Vi behövde ge oss iväg emot Logan flygplatsen vid tolv. De två kvarvarande timmarna i varandras sällskap spenderade vi på Panera. Man kunde nästa höra ljudet av en klocka som tickar ner. En timma kvar. 30 minuter kvar. 20.10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.

På flygplatsen parkerade vi för att hjälpe henne in med allt bagage, två tunga resväskor och fyra handbagage. Det var fysiskt och psykiskt ansträngande att vinka av henne vid passkontrollen. Hela min kropp reagerade fysiskt på avskedet. Jag kände mig svag och darrig.

Det känns så konstigt att hon inte längre finns här. Inte trodde jag när jag stod där på landvetter i januari förväntansfull inför året framför mig att jag skulle hitta så goa kompisar som jag gjort i tjejerna här. Samtidigt känner jag mig lugn då jag vet att vi definitivt kommer ses igen. Om inte förr så på hennes och Jockes bröllop som jag och Johanna passade på att bjuda in oss själva till i bilen på väg till flygplatsen.



Red Rox ~ Vilken kväll!

Vi lyckades pricka in en kanonkväll vädermässigt för baseballmatchen. Dagen innan hade det visserligen varit vacker och klart men ack så kallt. Tisdagen var underbar.
"Jobbade", vilket man verkligen inte kan kalla det, bara tre timmar på eftermiddagen. Det var bara jag och Katie hemma så vi gick ut och satte oss och åt samtidigt som vi knöt armband, laddade för matchen och gungade. Inte en alltför jobbig arbetsdag med andra ord.





Bättre blev det. Kom iväg innan sex och trodde att jag kunde överraska Heidi och Johanna med att komma tidigare än halv sju. Det kunde jag inte. Jag hade dock lärt mig läxan innan om att inte ringa och ge falska förhoppningar. Bakom varför knut döljer sig alltid en bilkö.

Från Johanna tog vi bussen in till Fenway park där vi mötte upp hennes pojkvän utanför. Den fantastiska stämningen började redan under bussfärden där tydliga Bostonfans gjorde oss sällskap med kepsar och tröjor. Utanför arenan var det smockat med folk. Inne på arenan var det ett färgrikt myller av alla åskådare.

Hade blivit lite förvarnad om att det kanske inte är världens roligaste sport att titta på. Men blev förvånad över hur roligt det faktiskt var. Jag måste erkänna att utan Christoffer så vet jag inte ens om jag hade hittat planen. Jag hade kanske haft blicken fäst på något helt annat. Han förklarade allt från home runs, till hur man blir bränd, poäng till vart "green monster" kommer ifrån. Nä, riktigt roligt var det och nu när man känner att man börjar få en lite aning om vad spelet faktiskt går ut på. Det var verkligen inte sista gången jag gick på baseball inte.




Nakenhet

Amerikanerna ser annorlunda på saker och ting. Nakenhet är ett tydligt exempel på detta. Gammal som ung, Man som kvinna. Försöker de skyla sin kropp på offentliga platser så mycket det går. I badhusen och på gymmen finns det bås där man byter om. Att någon gör handdukstricket på stranden här är nog en mycket ovanlig syn.

Jag är därför lite konfunderad nu när det vackra vädret är här och man vill ligga ute och sola. Är det okej?

Jag hittade en liten dold solplats bakom huset. Tänkte att där kunde jag nog få vara i fred. Ingen behöver se min nakna kropp där. Fick jag vara ifred. Nej. Först kom en flåsandes sällskapssjuka hund och gjorde mig sällskap. Sedan kom husse. Av Johns osäkra framtoning och hans försiktiga förfrågan om han kunde gå förbi förstod jag att det kanske inte var okej ändå. Lustigt var att vilken annan dag så skulle han inte haft en aning om att jag låg där. Men idag, då skulle han självklart rensa dammen.

Men vad sjutton. Jag är svensk och jag tänker ta tillfället i akt och leva upp till ryktet om de lättklädda svenskarna.


På plussidan

Todd låg redan innan vi träffades i dag på plus i och med hans unika filmval. Och mer plus blev det. Filmen var för övrigt riktigt bra. Eller nu kanske jag överdriver lite, men den var helt okej. En hel del häpnadsväckande naturbilder var där. Men nu över till Todd och pluspoängen. För det första är han en supertrevlig kille som verkligen verkar ha båda fötterna på jorden. Han är vettig och har en sund inställning till livet, positiv och älskar allt som har med rörelse av kroppen att göra. Han är mat- och hundintresserad. Hans klädsel för kvällen var ljusblå skjorta, grön lammullströja också hade han samma skor som jag fick Daniel att köpa innan jag åkte. En mycket Fridig outfit. Men. För det måste väl komma ett men snart? Inte ikväll mina vänner. Kan inte komma på någonting. Får ge det en chans till så kanske det kommer. Eller inte. Vem vet?

Efter bion gick vi till en restaurang. En asiatisk precis som med Johan. Det komiska var att det var precis samma restaurang. Todd frågade mig om jag kände till den och det ringde igen klocka då. När vi sedan kom till restaurangen och det gick upp för mig var det ju inte riktigt läge för att säga att jag varit där innan. Maten var urgod. Vi hade dumplings och grönsakswrap till förrätt och sedan tog han en biff och broccolirätt och jag en med grillad tonfisk.


Budskapet i min fortune cookie löd så här: A lifetime of happiness lies ahead of you.

Jag tyckte det var lite vackert.


Nu vill ni säkert hemskt gärna se hur han såg ut. Efter bion var klar gick vi förbi en fotautomat och den lockelsen kunde vi inte bara motstå. Så här är vi, Jag och Todd i djungeln.



Jag känner att jag måste försvara honom lite. Han gjorde sig inte jättebra på denna bild. Han ser mycket bättre ut i verkligheten.


Apropå egentligen ingenting, så var jag och Heidi upp i Prudential center i går och åt på Top of the House (53:e våningen). Här är utsikten från vårt bord.



Det var passande att vi fick utsikt över Fenway park dit vi ska på tisdag för att spana in de röda sockarna lira lite boll.

Disneyfilm

Todd ringde precis och avslöjade vilken film vi ska se, Earth. Det är en Disneyfilm, en dokumentär, och så här står det om den.

"...tells the remarkable story of three animal families and their amazing journey across the planet we all call home"

Det var väl lite pluspoäng på det filmvalet. Eller vad säger twinsen? Lite Bergbrantsvarning? Puss på er förresten. Nu hade jag ju bara önskat att jag kunde ringa er för att lugna mina nerver.

GRATTIS!

Grattis på födelsedagen pappa. Hoppas du får en helt underbar dag. Jag älskar och längtar efter dig så vansinnigt mycket. Svinga lugnt!


Lördag den 16:maj

Nu är klockan tolv på lördagen och jag är redan färdigtränad, färdiglunchad och färdigpratad med hela Ekblomstruppen. Redo för att åka in en säng till Boston och flanera omkring och förhoppningsvis träffa Heidi en sväng. Det känns så himla jobbigt verkligen att hennes hemresa är mindre än en vecka från idag. Vill inte ens tänka på den tomhet som kommer infinna sig när hon åkt.

Jag sitter och tänker på hur enorm rolig och lyckad fredagskvällen blev. Ett minne kommer tillbaka från kvällen som kanske kan förklara killarnas skrämda blickar i bilen på väg till Cambridge. När vi plockade upp dem gjorde vi det vid ett rödljus. Jag tror att jag gasade innan både dörren var stäng och killarna satt på plats i sätena. Jag kan inte låta bli att skratta med det såg så vansinnigt ut när alla fyra killrumpor stod rakt upp i vädret från baksätet där de alla hamnat. Het på gasen. Tur var nog att jag inte försökte mig på att säga något i from med " I'm hot on the gas".

Är ledig hela helgen vilket givetvis känns lyxigt och jätteskönt. Som så många helger innan så slutar det alltid med att alla barnen har kamrater som sover över. Fler ungar innebär bl.a. mer disk. Även om det tar emot att inte ta tag i den så har jag bestämt mig för att vara just ledig nu. Det kommer antagligen sluta upp med att jag står och diskar ändå, verkligen inte för att någon ber mig eller räknar med att jag ska göra det utan för att jag känner att jag vill göra det för dem.

Jag håller på med ett hemligt projekt inför mammas och pappas hitresa. Ett projekt som är deras födelsedagspresent. Idag blir det att utveckla det ytterligare. En liten glimt av det kommer ni få se i morgon.


Inbrottstjuv

Det var vad John precis misstog mig som eller så ville han kanska bara checka så att jag mådde bra. Och det kan jag verkligen säga att jag gör.
Jag skulle egentligen inte slutat ikväll förens vid halvåtta-åtta, men då Marie bestämde att ta ut alla barnen på middag kunde jag sluta redan vid halv sex. Johan hade erbjudit sig att hämta upp mig vid åtta, men eftersom jag trodde att jag skulle jobba då tackade jag nej. Och så här i efterhand är jag glad att det blev som det blev.
Omvandlingen till två 80-tals brudar skedde hemma hos mig. Resultatet blev riktigt bra. Vi hade ingen aning om vad vi kunde vänta oss av denna 80-tals fest. Vad för slags personer skulle vara där? Skulle de ens vara utklädda?


 

Efter att Johan skickat oss adressen satte vi oss i bilen, ställde in GPS:en och börajde köra den beräknade 45 minuter låga bilresan till Quincy. Väl framme kollade på varanda. Vart är vi och vad gör vi här?
Matilda fick en lite chock över att Johan var såpass gammal som han var. Introduktionen tog fart redan då vi steg in genom portdörren, sedan fortsatte den ända till kvällen slutade. Den gemensamma nämnaren för alla personer på festen var tennis på ett eller annat sätt. Carl, som killen hette som hade festen är tennistränare på Harvard därav var killarna som jag och Matilda med en gång fick upp intresset för där. Davis, från Dallas (självklart pratade vi om Mary Kay mamma)och en snygging från England, som jag inte kan komma på namnet på, var inte att leka med. Det finns fortfarande hopp för att det finns hetingar här. Synd bara att de slutar skolan om bara någon vecka och då åker tillbaka till var de kommer i från.
Tod är dock namnet som jag lagt på minnet. Så fort jag fick syn på honom visade jag Matilda hur en riktig Fridakille ser ut. Till en början såg han ut att ha sällskap med en annan tjej så varken jag eller Matilda ansträngde oss för att ta kontakt med honom. Men heltplötsligt så stod vi där, jag och Tod och pratade med varandra. En riktig bra kille verkar han vara så jag hoppas verkligen att dejten i North End blir av.
Även om vi lämnade festen så slutade inte kvällens underhållning för det. På vägen hem plockade vi upp Harvardkillarna för att ge dem skjuts till Cambridge. Det var en bildtur att minnas. Det är inte varje dag man har bilen full av snyggingar med. vad vi kom på under kvällen, universums snyggaste underarmar. Tenniskillars underarmar jag säger bara det asså. Det var lite smått nervösa inför den blonda chauffören, men jag tyckte jag skötte mig väldigt bra framtills vi släppte av dem. Jag råkade svänga in på en enkelriktad väg där en galen kinestant kom i den mötande bilen. Istället för att snällt signalera att jag var på fel väg körde hon över på min sida. Panik. In med backen fort som attan. När jag la in backen och blickade bakåt såg jag inte bara fyra flinandes killar utan även ett mycket bekant blåljus. Noooooooo. Polisbilen följde mig framtill ett stoppljus. Och nu då tänkte jag. Ska jag stänga av bilen? Kommer han ge mig böter för att jag körde emot trafiken? När det blev grönt och jag började rulla fram så försiktigt visade han inget tecken på att följa efter mig. När jag svängde på den andra vägen möttes vi av poliser på cykel som styrde emot polisbilen. Säkerligen hade det vart lite stökigheter i cambridge så att det gick före en liten felkörnig. Tack gode gud för det säger jag bara.

Welcome to the 80´s

Hur klädde man egentligen sig under 80-talet? Johan/tenniskillen har bjudat med mig till en fest ikväll med just det temat. Marie kopplades på uppdraget och efter lite letande i källaren hittade vi den perfelta outfitten, en svart klänning med neonkrullidutter på.

Underbar onsdag

Onsdag = tidigare uppgång för att köra Ryan till kören. Han hade konsert förra veckan vilket betyder att han inte har någon mer kör den här terminen. En stillsammare morgon blev det och både Marie och John hade vaknat på den bästa sidan någonsin. Gårdagens stämning var som bortblåst. Skönt! Efter att ungarna kommit iväg som de skulle blev det en snabb dusch innan jag åkte till Newton för att hämta upp Johanna och för att fortsätta in till Boston för att möta Heidi. Boston harbour och Volvo Ocean Race väntade.
 


På eftermiddagen hade jag, Matilda, Lauren och Julia dubbel playdate.

Söndag den 10:e maj

Söndagen var minst utsagt en händelserik dag. Här kommer lite av dagens höjdpunkter.

Den startade tidigt med en hike/vandring i Pasific Pallisades. Är det något man ser stjärnorna göra så är det just det så vi var ju bara tvungna att prova på. Man fick upp värmen riktigt fort så det var tur att molnen skymde solen lite denna morgon.


 
 


En snabb dusch sedan bar det av till Santa Monicas shopping stråk nr 1, 3rd Street Promenad. Där blev det lite shopping, en gul kjol för kvällen, lunch och än en gång ett besök till Pink Berry.

     



Från det ena till det andra. Från 3rd street tull Venice. Från shopping bland turister till strandraggning bland L.A mest udda innvånare. 

 
-Pamela!?

 


Trippens absoluta höjdpunkt var söndagskvällen. Vi hade planerat att gå ut och äta på någon rolig restaurang. Först tänkte vi Beso, Longorias restaurang och vars nattklubb vi var på fredagskvällen. Kändisar går alltid dit och äter. Tyvärr var inte den "öppen", med andra ord stängd för vanligt folk, på söndagar. Efter att ha kikat runt efter en ny restaurang fastnade vi för Katsuya, en asiatisk som ofta är fullsatt av Hollywoodbor.

Det blev en minnesvärd 100-dollarsmiddag. Inte minnesvärd efter att ha haft en celebritet till bordgranne, den turen hade vi tyvärr inte, utan genom smakupplevelsen. Jag och Amanda var grymt eniga om att det var det godaste vi någonsin ätit. Vi tog båda den för dagen speciella morsdagsmenyn. Det var en fyrarättes provmeny där varje rätt bestod av mindre rätter. Jag kommer ju aldrig i mitt liv kunna äta någonting asiatiskt utan att bli besviken och jämföra det med var vi åt på Katsuya. Antingen är man skådespelare/skådespelerska eller producent i Hollywood. Några producenter på ett bord lite längre bort skickade över några goda sake,vodka och gurkdrinkar. Det händer ju inte varje dag i Sverige precis.

Det stora måstet för kvällen var att gå till en nattklubb i West Hollywood som heter My House. Som namnet kanske skvallrar om så är det precis som ett hus nattklubben i inredd som, sovrum, badrum, kök, vardagsrum, uteplats osv. Grymt häftigt. Vi hade så vansinnigt trevligt på restaurangen så när vi kollade på klockan var den redan närmare tolv. Deluxe, nattklubben som vi planerat att gå till innan, fick vi hoppa över eftersom de stänger redan vid två här.

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Den häpnadsväckande inredningen gjorde att vi till en början inte registrerade att klubben var nästan enbart fylld med killar. Lyckligt sammanträffande tänkte vi till en början. Härligt med så mycket killar att välja bland. När vi sedan upptäckte att ingen riktigt visade intresse för oss utan mer för varandra förstod vi att det var gay night. Men inte gjorde det någonting. Tror aldrig jag haft så roligt ute. De var verkligen inte kloka. Om hela världens befolkning skulle dansa och ragga så som bögarna gjorde så skulle det inte finnas några singlar kvar. Herregud säger jag bara. Det var parningsdans med rumpan före på allra högsta grad, råhångel i varje hörn, på dansgolvet och i sovrummet. Jag skrattar bara jag tänker på det. Svartsjuka till tusen var de också.  Pojkvännerna hade verkligen inga problem att deras käraste dansade med oss men så fort en annan kille kom nära var de där och mota bort dem med en gång. Roligt. Roligt. Roligt. Och roligt.

haha, taggade till tusen


Kvällen slutade inte där. Efter My House tog vi en promenad längst Walk of Fame och njöt av den underbara kvällen. Lärde mig en viktig läxa. Vi träffade ett gäng roliga fransmän som körde varenda raggningsreplik som någonsin används.


•-          Vad har ni gjort i kväll?

•-          Vi kommer precis från My House.

•-          Det är ett schysst ställe!

•-          Mm, men det var bögkväll där så det var lite speciellt.

•-          TUT! TUT!

•-          Jag är ledsen men vi måste verkligen åka nu, min pojkvän sitter i bilen och han är verkligen svartsjuk.

Oops, så räkna inte med att alla killar i Hollywood är straight.


Jag hade klarat av allt förutom Santa Monicapiren på min måste-se-och-ta-kort-på-lista. Till piren åkte vi därför mitt i natten. Kan inte säga att jag kommer få pris för den bilden, men vad sjutton inte var den så pjåkig ändå.



Lördag 9:e maj

Dagen för Susannas hemfärd. Systrarna lämnade huset vid tiotiden och begav sig till LAX. Jag passade då på att ströva upp och ner för Montana, en supermysig gata med allt från mat-, möbel- och klädesaffärer till caféer, restauranger och salonger. Planen var annars för dagen att bocka av så många av måstena, Hollywoodskylten, Rodeodrive, osv, som möjligt.

Först på listan stod Beverly Hills och Rodeo Drive. Det tog en aningens längre tid än väntat för att komma dit. Trafikköerna var den indirekta orsaken till förseningen. Vi ville inte sitta fast i köerna så vi bestämde oss för att ta av och köra lite mindre vägar inte till city. Vad är det man säger, det finns inga genvägar bara senvägar? Vi hann inte åka långt på småvägarna förens vi blev påkörda av en bortskämd tjej som backade ut från sin uppfart i alldeles för många kilometer i timmen. Så det blev att ta itu med allt vad en krock innebär. Fotografera, vänta in pappan och byta all nödvändig information.



In till Rodeo Drive kom vi tillslut i alla fall. Bock. Fick även bockat av hotellet där Richard Gere bodde i Pretty Woman.



Och butiken där Julia Roberts blev nekad att handla i..



Lunch åt vi på The Farm, en restaurang som Susan/Tennisdamen rekommenderade men som även många kändisar lunchar på.



Efter Beverly satte vi kurs mot Hollywood. Amanda introducerade mig för PinkBerry, vilket är ett trendigt ställe som serverar frusen yoghurtglass med god topping.

Historien om Hollywood skylten

Efter lite glass i magen var vi reda för fotografering av Hollywood skylten, det tyngsta måsten som man bara måste klara av när man besöker L.A. Det visade sig vara svårare än vad vi trodde. Den bästa utsikten och det bästa stället att få en bra bild på skylten ifrån är köpcentret där vi kvällen innan åt middag. Det var bara det att vi satt i bilen och ingen av oss kände riktigt för att parkera och gå ur den. Vi tänkte att det nog skulle gå att få en bra bild från bilen. Och det fick vi.....



Inte. Min sanna historia om Hollywood skylten är att jag och Amanda försökte i säkert över en timma att få en bra bild på den från bilen. Vi åkte i alla möjliga riktning och tog alla möjliga vägar men hela tiden var det någonting som skymde sikten. Efter ett tag släppte jag det stadiga greppet om min kamera, vevade upp rutan, tittade på Amanda och frågade om inte hon hade någon bra bild på skylten som jag kunde få. Så var det problemet ur världen. Huvudsaken är ju att man sett den med egna ögon. Eller hur?

Vi hade hört att den riktiga utgångsdagen för kändisar i Hollywood var på söndagar, så efter den utmattande bildjakten bestämde vi oss för att laga en mysig middag hemma denna lördagskväll och lägga allt krut på morgondagen. Goa Julia kom över. Det blev en andra omgång från PinkBerry och tv:n visade Yes Man med Jim Carrey. Om Amanda somnade efter att filmen rullat i 10 minuter somnande jag efter 10,5 minut. Jag tror vi var ganska trötta.


Paus i uppladdandet

Innan jag fortsätter med min L.A-tripp så måste jag bara skriva av mig om vad som hände idag. Ingen har väl missat svininfluensan som sprider sig över världen. (alla asiater bar munskydd på flygplatsen) Idag lät jag Luren gå över till en kompis vars bror varit och fortfarande är lite dålig. Nu med facit i hand var det inte en bra idé. Stämningen i huset efter jag hämtat upp Lauren var inte den bästa. Lauren har dansuppvisning på lördag och att hon skulle bli sjuk är det värsta som skulle kunna hända. Karla, Aupairen som var i min familj innan men som nu är i Laurens kompis familj, sa Jack, Devons bror, inte hade svin influensan. Han var dessutom inte hemma, huset var städat och tjejerna ville vara ute och leka med Devons nya valp. Jag hade verkligen inte hjärta till att säga nej till att låta henne åka över och leka med den. Men men, gjort är gjort. Man kan inte alltid fatta rätt beslut och aldrig göra några misstag. Nu är det bara att ve till gudarna att inga av ungarna blir sjuk. Då är det garanterat mitt fel.


Fick precis ett mejl från Amanda som meddelade att hon stod bakom en kändis i kaffekön idag. Efter våra tappra försök att spana in celebriteter kan jag inte komma över hur nära jag ändå var denna storhet. Vem var det då? Jo, självaste flickfavoriten Nick Carter.


Det kommer mera. Försöker hitta och ta mig tid till att ladda upp bilder från trippen. Det kommer, det kommer.  


Fredag den 8:e maj


Varför sover man alltid så bra borta?

Det var skönt att veta att det inte fanns en väckarklocka på nattygsbordet reda att tjuta mig till ett vaket tillstånd. Idag var det Susannas sista chans till att få lite färg på näsan så morgonen spenderade vi ute på baksidan. Jag och Amanda traskade även ner till matbutiken för att fylla på kyl- och vinskåpet.





Haha, tycker du inte man kan ha bra roligt med en självutlösande kamera Amanda?







Jag, systrarna Friberg och en av Amandas jättegoa aupairkompisar Julia åkte på fredagskvällen in mot West Hollywood och Walk Of Fame. Mat åt vi mycet god på en restaurang i köpcentret med den bästa utsikten av Hollywood skylten. Dock inte på kvällen då den är nersläkt. Från köpcentret vidare till KRESS, ett shyst ställe där tydligen många svenskar hänger. Det var inga riktiga problem att komma in där inte. Vakterna med deras radar ser tjejer från mils avstånd och står reda att släppa in en när man väl kommit fram till klubben. Jag vet inte, men detta lander verkar inte direkt vara känt för sina snygga killar. Måste dock säga att de fanns enormt många fler puddingar på västkusten än vad det finns i Boston. Ikväll hade vi dóck tur. Ett gäng på tre hetingar satte extra sting på spaningen, som dock förstördes då en random guy snodde iväg oss tills hans drinkbord. Några danssteg på detta och det var dags att gå vidar.

Vi gick till Beso, vilket är Eva Longorias restaurang och nattklubb. Stället är kännt för alla kändisar som kommer dit för att visa upp sig. Paparazzi står ofta útanför och väntar på att stjärnorna ska lämna klubben. Vi hade inte turen på vår sida vad gällde kändisar på klubben, men grymt roligt var det ändå. Fötterna värkte så mycket att Julia och Susanna inte kunde behålla skona påväg tillbaka till bilen promenerandes på Walk of Fame.

Torsdag den 7:e maj

Ditresan

Matilda kom och hämtade upp mig vid niotiden på torsdagsmorgonen. Vanlig uppstigning är kvart i sex på vardagar men eftersom jag var tvungen att duscha, göra i ordning mig och packa utöver att dessutom ha hand om barnen denna morgon ringde klockan redan klockan fem.

Mycket trafik och en liten felkörning gjorde att hjärtat slog några extra slag på oss båda. Det kunde väl inte vara så typsikt att jag skulle missa flyget? Nej då. I god tid var jag på flyplatsen. Incheckningen och kontrollen gick snabbt och enkelt. Planet lyfte 11.10. Bakom lämnade jag mig ett trist, kallt och regnigt Boston med sikte på ett betydligt varmare Los Angeles.

14.15 Kalifornisk tid landade flyget på LAX. Resan tog drygt fem timmar, men med en bra bok som färdlektyr kändes den enormt mycket kortare.

När jag steg av planet slog det mig än en gång att lilla jag är ensam i stora vida värden. Vad skulle jag nu göra? Vart är mitt bagage? Hur tar jag mig från flygplatsen till Amanda? Inga problem. Först följde jag strömmen till "bagagebanden". Väskan hade inte kommit på villovägar. Sedan frågade jag första bästa hur jag bäst kom till Santa Monica. Killen jag frågade ville mer än gärna hjälpe till. Namn, nummer, adress och skjuts kunde han erbjuda. Jag avböjde, men tackade så snällt för hjälpe.

Första bussen jag hoppade på tog mig till LAX busscentral. Fler amerikaner ville på den turen erbjuda skjuts och privat guidning av staden. Nej tack.

Väl på busscentralen drabbades jag av en liten osäkerkänsla. Vilken buss var det nu igen jag skulle ta? Och vad skulle hända om jag hoppade på fel? Jag tänkte inte på att jag skulle stå nära min buss hållplats så när den väl kom, när jag hade för en sekund vänt mig bort för att ta kort, körde den självklart förbi mig. Tur för mig var det skyttetrafik på linjen så det dröjde inte länge förens nästa buss kom och tog mig den 30 minuter långa färden till Amanda och Santa Monica.


The Standard Hotel rooftop lounge







Kvällen på Standard blev riktigt lyckad. Inredningen av loungen på hotellets takterrass är underdrivet uttryckt vrålhäftig. Färgerna går i rött och vitt. Materielen, trä, sten, plats, tyg, blandas till en superhäftig enhet. De tre elementen vatten, luft och eld är tydligt representerade. Luften omger dig. Vattnet från poolen. Elden från lägereldarna och den öppna brasan. Musiken, stämningen och atmosfären var allt på sin topp. En kurrande mage efter kvällens bravader stillades med en baguette från Subway.

Med mat i magen krusade vi genom Los Angeles gator och tog vägen om West Holllywood och Walk of Fame, morgondagens anhalt, på vägen hem.


Hey-Hey Monica, Hey på dej Monica!

Nu är väskan för L.A-resan nästan färdigpackad. Jag kör på mitt gamla vanliga hederliga packningsätt, välja en lite för stor väska för ändamålet för att sedan packa den knökfull så att allt utrymme används. Solhatt och klänningar, shorts och sandaler, solkräm, bikini och solglasögon. I like it! Jag åker imorgon förmiddag och kommer tillbaka på måndag natt.  Gullig som hon är ställer Matilda upp som taxichaufför. Det ska bli så vansinnigt roligt och skönt med lite miljöombyte. Det känns som att jag är värd lite ledighet. Att min familj låter mig åka är ännu ett bevis för vilken bra familj jag haft "turen" av att hamna i. Att Marie som, jag inte riktigt vet exakt vad hon jobbar med men någonting med software och förställning, är inne i slutskedet av hennes "försäljningsår" ordnar med andra barnvakter så att jag kan få komma iväg är helt underbart. Hon vill verkligen av hela hennes hjärta att jag ska få ett så bra år som det bara är möjligt.

Jag sitter och funderar över om jag ska ta med mig datorn eller inte. Hm. Just nu lutar det åt det hållet. Här ska det turistas och då underlättar det att ha datorn tillgänglig så att jag kan föra över bilderna med en gång.

Planerna för trippen är inte bestämda alls. Det enda som jag vill ha klarat av under trippen är Rodeo Drive, Walk of Fame, Hollywoodskylten och Venice Beach annars är jag öppen för allt. En helt underbar resa kommer det med all sannolikhet att bli i alla fall.



Vi hörs igen när jag befinner mig på den amerikanska västkusten och Santa Monica!


Stora gratulationer

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min älskade storebrors födelsedag. HURRA! HURRA! HURRA!

Älskar dig NaneBanane

Nadal

 Ja, det var ganska många likheter mellan killen som kom och knackade på dörren i går och tennisstjärna. De säger att skönheten ligger i betraktarens ögon och det finns nog många kvinnor som tycker Johan är helt gudomligt vacker. Jag tillhör dock inte den gruppen.  Så för mig var han ingen tiopoängare utseendemässigt, men trevligtmässigt får han full poäng.

Det blev en riktigt trevlig kväll i går. Han hämtade upp mig, t.o.m. tidigare än vad han sagt. In till Boston åkte vi i mörkret.  Bilfärden som jag hade våndats över visade sig vara hur lugn och mysig som helst. Inga pinsamma tystnader varken där eller på hela kvällen.

Johan var medlem på ett gamalt engelskt gym mitt i centrala Boston så vi parkerade på deras parkering. Kunde inte vart mycket bättre. Innan vi gick till restaurangen visade han mig runt en snabbis i gymbyggnaden. Det var verkligen häftigt, ett lägenhetshus fyllt till bredden med gamla engelska sporter, som squash, real tennis osv.

Det blev ett besök till en kinesisk restaurang där vi åt jättegod mat och delade på en flaska vin. (Ja han körde mig hem efteråt!). Jag satt verkligen under middagen och njöt av sällskapet. Inte för att det var något frida pojkvänsmaterial, men för att vi ändå hade så mycket gemensamt. I Johan har jag nog hittat en framtida sportkompanjon.

Efter middagen traskade vi ner till Newbury Street och gick och satte oss och tog ett glas på ett jättemysigt ställe som var fullt med folk.

Vi kommer garanterat träffas igen men då utrustade med sportutrustning. Jag ser fram emot att spendera mer tid med denne riktiga atlet.


Det var roligt i morse när jag vid niotiden kom tillbaka från gymmet och alla barnen kom springandes och mötte mig i hallen. Hur var dejten Frida? Vi var alla eniga att det inte var en Fridakille, så det blir inget hängande och slängandes i Johans muskelarmar som tjejerna hade sett fram emot. Det är tydligen det de kommer ihåg från tidigare Aupairers pojkvänner.


Sockar

Marie kom inpringande i mitt rum. Helt exalterad. I ena handen hade hon sockar med två ränder i den andra hade hon sockar med tre ränder. Det är svårt ibland att veta vilka kläder, speciellt sockar, som tillhör vem. Det kommer underlätta mycket nu när Katie och Lauren har olika sockar. Jag är lika exalterad över detta som hon är. 

Ingen återvändo

Okej. Andas. In. Ut. Jag kan inte längre komma ihåg hur man andas. Detta är illa. Slutade precis så har nästan exakt en timma på mig att göra mig i ordning. Lauren hjälpte mig att välja kläder och gav mig några bra dejttips. Jag ska vara trevlig, Inte se för nervös ut. Inte gå på toaletten mittunder maten för det kan verkar konstigt och det blir nog pinsamt. Och om han kollar på mina läppar så vill han antagligen pussa mig. Hon är för gullig. Planen för om han är ful när han kommer och knackar på är att Ryan ska säga att han inte visste att min infektion har gått över. Om det inte skrämmer iväg honon ska Marie låttsas svimma. Han är nog en riktig pudding dock. Marie har ringt runt till vännerna på gatan och sugit ut lite smaskig information om honom. Känner mig lugn. ELLER INTE!!

Vind i seglet

I går kväll var vi inne, för andra kvällen I rad, i Boston. Newbury Street, vad annars, var adressen och den mysiga restaurangen som fick sig ett besök av mig, Heidi, Johanna och Totte igår var La Volie (seglet).  Som namnet skvallrar om var det en fransk restaurang. Menyn var på franska. Servitörerna lika så. Atlanten (för det är väl vid det havet Boston ligger?) förvandlades till medelhavet. Ännu ett ställe jag måste ta päronen till när de kommer hit i juli. Och Amanda, igår saknade jag verkligen dig där. Alla minen från Paris kom tillbaka. Jag drömde mig bort och låtsades att du satt vid min sida. Pratandes franska tog du alla servitörer med storm. Fransoserna slogs om vem som skulle få servera.

Torsdagen blev det Stephanies, vars ägare är gift med någon kändis. Det var lika mysigt på kvällen om inte mysigare. Atmosfären är helt fantastisk. Mysfaktorn och smaksensationen hög.


Idag blir det dessutom tredje kvällen i rad i Boston, då Johan/Tenniskillen hämtar upp mig vid åttatiden. Jag vet inte men om klockan nu är runt halv nio och jag redan behöver nervlugnande hur sjutton kommer det då sluta. Det är nu jag verkligen saknar mammsen och pappsen. Mammas ovärderliga råd och pappas lugnande kramar.

Nä jag säger då det. Pinsamt kommer med stor sannolikhet vara temat på aftonen. Det känns bra att jag börjar på en lagom nivå på dejtande också. Världens snygging, middag och dessutom en 30 minuters bilresa in till Boston. Wohooo. HJÄLP!!


RSS 2.0